Marshmallow Hamurundan Afyon Lokumu


MARSHMALLOW HAMURUNDAN AFYON LOKUMU  

  

   

MALZEMELER; 

2 Yemek kaşığı toz jelatin

1/2 su bardağı soğuk su

2 su bardağı toz şeker

2/3 su bardağı glikoz

1/4 su bardağı su

 1 tutam tuz,

1 paket vanilya

  

YAPILIŞI; 

 Toz jelatini soğuk suyun üzerine top olmayacak şekilde serpin. Cam kasede mikserle 7-8 dakika mayonez gibi koyu olana kadar çırpın.Toz şeker, glikoz ve suyu tencerede 2-3 dakika ısıtın. Kesinlikle kaynatmayın. Jelatinli karışıma, ısınan şekerli karışımı,tuz ve vanilyayı ekle. Yine mikserle 12 dakika süreyi kesinlikle kısaltmadan çırpın. Dikdörtgen bir tepsiyi incecik yağlayın. Üzerine pudra şekeri ve nişasta serpin. Karışımı üzerine dökün. (1.5 cm kalınlığında olacak.) İyice soğuyana kadar yerinden oynatmayın. Soğuyunca buzdolabına kaldırıp1 gece bekletin. İsterseniz kalıpla şekil verin isterseniz dilimleyerek servis yapın.İsterseniz üzerine çikolata sosu dökebilirsiniz.(Kaynak:Hünerli Bayanlar.) 

   

 

Reklamlar

| Badem Çiçeği | Aytül Yoncalık | hakkında

Yemek Tarifleri Lezzet Merkezi

16 Nisan 2012 tarihinde Badem Çiçeği'nden Haberler, Tatlılar içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: