Portakallı Panna Cotta
PORTAKALLI PANNA COTTA [İtalyan Tatlısı]
Selamlar Sevgiler gönderiyorum herkese:)
Arkadaşlar eski sitemi bazı sorunlardan dolayı, kapatıp burayı açmıştım. Eski tariflerimi fırsat buldukça arşivden buraya toplamaya çalışacağım panna cotta tarifimde bunlardan biri, hafif bir tatlı italyan mutfagı tatlısıdır. Bakalım sizlerde beğenecekmisiniz istediğiniz her türlü meyve ile deneyebilirsiniz.:) Afiyet olsun
MALZEMELER;
375 gr süt kreması
170 gr tozşeker
1 çubuk vanilya
240 gr süt
10 gr yaprak jelatin
1portakal kabugu rendesi
YAPILIŞI;
Süt, şeker,portakal kabugu, vanilya çubugu, bir tencerede kaynatılıp ocaktan alınır.Vanilya çubucu cıkarılır. Jelatinler soguk suda yumuşatılır ve süzülür, ocakta hafif eritilir. sütlü karışımdan içine az miktarda eklenip karıştırılır ve sütlü karışıma eklenir. Krema mikserle bir kaç dakika cırpılır. Soguyan sütlü karışıma eklenir. Kücük kaseleri önce su ile ıslatın sonra karışımı kaselere paylaştırın buzdolabında iyice donduktan sonra kaseyi ters cevirip üzerine istediginiz sosu döküp servis yapın.
isterseniz portakal kabugu yerine çilek ,kivi, gibi meyveleri rondodan gecirip kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
16 Nisan 2012 tarihinde Badem Çiçeği'nden Haberler, Sütlü Tatlılar içinde yayınlandı ve Panna Cotta, Portakallı Panna Cotta olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. 2 Yorum.
Fotoğraflar çok küçük..:(
ellerinize sağlık..sevgiler
Sevgili rumma küçük fotoğraf olanlar arşiv olanlardır sitede bir takım değişikliklerden dolayı bir yandan da arşivi ekliyorum 🙂 yeni fotolar artık küçük olmayacak bende çok sevmiyorum küçük olunca ama o zaman öyle eklenmiş canım. Teşekkür ediyorum sevgiyle kal canım