Portakallı Panna Cotta


PORTAKALLI PANNA COTTA    [İtalyan Tatlısı]

 

 

Selamlar Sevgiler gönderiyorum herkese:)

Arkadaşlar eski sitemi bazı sorunlardan dolayı, kapatıp burayı açmıştım. Eski tariflerimi fırsat buldukça arşivden buraya toplamaya çalışacağım panna cotta tarifimde bunlardan biri,  hafif bir tatlı italyan mutfagı tatlısıdır. Bakalım sizlerde beğenecekmisiniz   istediğiniz her türlü meyve ile deneyebilirsiniz.:) Afiyet olsun

                                                                

MALZEMELER;

375 gr süt kreması

170 gr tozşeker

 1 çubuk vanilya

240 gr süt

10 gr yaprak jelatin

1portakal kabugu rendesi

 

YAPILIŞI;

Süt, şeker,portakal kabugu, vanilya çubugu, bir tencerede kaynatılıp ocaktan alınır.Vanilya çubucu cıkarılır. Jelatinler soguk suda yumuşatılır ve süzülür, ocakta hafif eritilir. sütlü karışımdan içine az miktarda eklenip karıştırılır ve sütlü karışıma eklenir. Krema mikserle bir kaç dakika cırpılır.  Soguyan sütlü karışıma eklenir. Kücük kaseleri önce su ile ıslatın sonra karışımı kaselere paylaştırın buzdolabında iyice donduktan sonra kaseyi ters cevirip üzerine istediginiz sosu döküp servis yapın.

 isterseniz portakal kabugu yerine çilek ,kivi, gibi meyveleri rondodan gecirip kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun:)

 

 

| Badem Çiçeği | Aytül Yoncalık | hakkında

Yemek Tarifleri Lezzet Merkezi

16 Nisan 2012 tarihinde Badem Çiçeği'nden Haberler, Sütlü Tatlılar içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. 2 Yorum.

  1. Fotoğraflar çok küçük..:(

    ellerinize sağlık..sevgiler

    • Sevgili rumma küçük fotoğraf olanlar arşiv olanlardır sitede bir takım değişikliklerden dolayı bir yandan da arşivi ekliyorum 🙂 yeni fotolar artık küçük olmayacak bende çok sevmiyorum küçük olunca ama o zaman öyle eklenmiş canım. Teşekkür ediyorum sevgiyle kal canım

Yorum bırakın