Zerde


ZERDE  

 

  

 MALZEMELER;

6 su bardağı su

 1,5 su bardağı toz şeker

 1 çay bardağı pirinç

3 çorba kaşığı mısır nişastası

1 tutam safran

1 çay bardağı kuş üzümü

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

yarım çay kaşığı zerdeçal

 

YAPILIŞI;

6 su bardağı suyun içine az miktarda safran altın rengi çıkana kadar bekletin,1 çay bardağı pirinci haşlayın. Safranlı suyu tencereye alın, zerdeçalı ekleyin üzerine 1,5 su bardağı şekeri ilave edin. Kaynamaya bırakın kaynayan safranlı suya haşlanmış pirinci ekleyin. Az miktarda kuş üzümü fıstık ekleyin, 3 çorba kaşığı nişastayı birazcık su ile açın zerdenin içine ekleyin, kaynamaya bırakın. Daha sonra kaselere paylaştırın fıstık ve üzümle süsleyin.

 

  

Reklamlar

| Badem Çiçeği | Aytül Yoncalık | hakkında

Yemek Tarifleri Lezzet Merkezi

16 Nisan 2012 tarihinde Badem Çiçeği'nden Haberler, Tatlılar içinde yayınlandı ve olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: