Haşhaşlı Ve Tahinli Kek & Dağ Çilek Pelteli Vanilyalı İrmik Tatlısı


 

HAŞHAŞLI VE TAHİNLİ KEK

 

Herkese selamlar sevgiler:)  Bu kez iki tarifimle birlikte karşınızdayım. Önce bir   konudan bahsetmek istiyorum.Yakın bir zamanda EKS mutfak da  bir toplatımız vardı. Şefimiz Eyüp Kemal Sevinç ülkemizdeki ekmek israfından bahsetti bununla ilgili daha detaylı posttu sizlerle yakın bir zamanda paylaşacağım.Şimdi sözü daha fazla uzatmadan tarifime geçmek istiyorum:)Biri haşhaşlı ve tahinli kek tahin sevenler için harika bir tarif digeri ise dağ çilekli irmikli sütlü tatlı, yok tahinli kek çok ağır gelir kiloda yapar derseniz bu tarifi deneyebilirsiniz:)) Dr oetker in yeni ürünü olan dağ çileğini merak edip aldım sütlü tatlıya çok yakıştı tavsiye ederim. :)Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun:)

 
HAŞHAŞLI VE TAHİNLİ KEK

 

MALZEMELER;

 3 yumurta

1 su bardağı tozşeker

1 su bardağı yogurt

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı tahin

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı zencefil

2 yemek kaşığı haşhaş

1 su bardağı çekilmiş fıstık

1 su bardağı damla çikolata

Susam kalıba serpmek için

 

YAPILIŞI;

 Öncelikle bir kapta yumurta ve şekeri kreme kıvamına gelene kadar çırpın.

Sırayla diğer malzemeleri ilave edip tekrar çırpın.

En son damla çikolata ve unu ekleyip çırptıktan sonra yağlanmış ve susam serpilmiş kalıba hamuru döküp 170 derecede pişirin.

Kekin hemen üzeri kızarabilir bu sizi yanıltmasın içi pişmemiştir böyle olunca üzerini folyo kağıdı ile kapatıp pişirmeye devam edin.

 

DAĞ ÇİLEK PELTELİ VANİLYALI İRMİK TATLISI

 

 

 

 

MALZEMELER; 

 5 su bardağı süt

Vanilyalı irmik  [Selva marka  250 gr]

Toz şeker  [damak tadınıza göre ayarlayın]

1 paket dağ çileği peltesi  [dr oetker]

 

ÜZERİ İÇİN;

Beyaz çikolata rendesi

 

 YAPILIŞI;

 Bir tencereye sütü, tozşekeri ve irmiği alıp karıştırarak kaynayana kadar pişirin.

Kaselere bölüştürün.Soğumaya bırakın.

Bir kapta üzerindeki tarife göre pelteyi hazırlayın.

Soğumuş olan tatlının üzerine dökün.

Rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun

 

 

 

Reklamlar

| Badem Çiçeği | Aytül Yoncalık | hakkında

Yemek Tarifleri Lezzet Merkezi

24 Nisan 2012 tarihinde Badem Çiçeği'nden Haberler, Kek & Muffin, Sütlü Tatlılar içinde yayınlandı ve olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: